Práce na opravě podlahy tělocvičny v základní škole pokračují

Práce na opravách podlahy tělocvičny základní školy, které má za úkol vyřešit problémy s vlhkostí, vstoupily do dalšího týdne. Pracovníci dodavatelské firmy pokračují v odstraňování vrchní betonové vrstvy, která obsahovala nadlimitní vlhkost, což bylo příčinou zvlnění povrchu sportovní podlahy. Po vybourání této vrstvy (cca do začátku srpna) bude položena kročejová izolace o síle 10 mm a na ni hydroizolační polyuretanová fólie. Na tyto dvě izolační vrstvy se poté položí nová armovaná betonová vrstva o mocnosti cca 70 mm, na kterou se instaluje nový dřevěný rošt s konečnou pěnovou sportovní podlahou. 

Termín odevzdání tělocvičny do provozu závisí bude nejvíce ovlivněn rychlostí vysychání betonové vrstvy, ale prozatím se jako reálný jeví konec října.

Zároveň s tělocvičnou probíhají reklamační opravy i na fasádě nového křídla školy, tzv. pavilonu E. Zde pracovníci nejprve důkladně omyli povrch celé budovy, poté aplikovali penetrační nátěr a dvě vrstvy fasádní barvy. Zároveň došlo k přetmelení u všech prvků, jako jsou parapety, držáky hromosvodů či lemy ventilačních mřížek. Technologie oprav byla zvolena na základě posudků nezávislých znalců a po konzultaci s technology dodavatelů omítek firmy Weber. 

Postup u těchto prací brzdí teplé počasí, jelikož rychlost schnutí nesmí být příliš vysoká. Hotova je zatím jižní strana budovy, práce postupují i na východní straně směrem ke hřišti. Hotovo bude do konce školních prázdnin.

Omlouváme se za případné omezení či snížení komfortu bydlení okolním rezidentům, zejména v důsledku hluku z bourání tělocvičně. Děkujeme za pochopení a přejeme klidné letní dny.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.