Zažít město jinak – Dolní Chabry

Datum: 
17.09.2022 14:00

Zažijte Dolní Chabry jinak: Bez zábran na Spořické!

Spořická ulice a její okolí ožije v sobotu 17. září 2022 širokou nabídkou pestrých aktivit, rozličných pochutin a nejrůznějších vystoupení. V čase od 14:00 do 18:00 hodin se v trase od restaurace U Trumpety po chaberskou základní školu budete moci pobavit a užít si společně sousedské uliční slavnosti, které pro letošní rok nesou motto „bez zábran“.  Vezměte své ženy, muže, dědy, babičky, na všechny se těšíme.

Hlavní program celého odpoledne bude směřovat na Hrušovanské náměstí, kde bude postaveno podium a odkud se můžete libovolně procházet po Spořické k jednotlivým tematickým zastávkám. Aby pro vás cesta nebyla příliš dlouhá, pokusíme se pro slavnosti zařídit kyvadlový spoj v podobě motorové mašinky, která by měla propojit spodní část městské části v trase kolem Horního rybníka až po Nové Chabry.

Na co se můžete 17. září těšit:

  • Nejrůznější vystoupení zdejších kulturních spolků: divadlo, zpěv, tanec… a nechme se překvapit, co vše si pro nás místní ochotníci a další připraví.
  • Po celé odpoledne bude DJ na podiu před úřadem městské části obstarávat hudební výstupy a těšit se budete moct i na sólová vystoupení například saxofonistky.
  • V dětské zóně se potkáte s oblíbenými zvířátky z lesní školky Jaata. Prý dorazí čuník a kozy a možná i další obyvatelé z nedalekého lesa. A potvrzené jsou od Komunitního centra Moringa tree tvořivé dílny pro děti a program pro seniory.
  • Pro všechny nadšené sportovce se chystá orientační běh. Sokol pak nabídne závody na koloběžkách a nejrůznějších odrážedlech. A ve sportovní zóně nemůže chybět ani chaberský fotbal a jeho hvězdní zástupci.
  • Techničtěji založení se mohou těšit na zajímavou podívanou. Z různých koutů Chaber se na Spořickou sjede motorová technika od bagru po traktor, kterou si zájemci budou moct blíže prohlédnout.
  • Tolik vjemů, že jednomu vyhládne. V gastro zóně si ale zásoby energie doplníte. Zapojí se Chaberská Pergola, restaurace U trumpety, Cukrárna Na Pěšině a jednáme také s dalšími místními restauratéry a kavárníky. Horkou novinkou bude možnost využít vratných kelímků s nádherným malovaným logem městské části. Pak už je jen na vás, co sníte a čím to zapijete. Třeba limonáda a vlastnoručně opečený špekáček…?

Výzva pro všechny účastníky

Přineste s sebou cokoliv, čeho se chcete zbavit a myslíte, že by mohlo ještě někomu posloužit. Výměnný blešák s šaty, hračkami, nádobím nebo i nábytkem bude skvělým místem k setkání a třeba si i něco zajímavého sami domů odnesete.

Zapojte se s vlastním nápadem, poznejte své sousedy a přijďte si s námi užít sousedskou atmosféru. Přijít ale můžete i jen tak. Vezměte si třeba deku nebo lehátko a zažijte Spořickou „bez zábran“ jako prostor pro potkávání se a užívání si na místech, kudy obvykle proudí spousta aut.

Samozřejmě uvítáme jakoukoliv pomoc s přípravou celé akce v průběhu sobotního dopoledne. Každá dobrovolná ruka je vítána, abychom společně vytvořili krásný a nevšední prostor „bez zábran“.

Sledujte sociální sítě městské části, sledujte web a mobilní aplikaci Munipolis. O podrobném programu vás budeme včas informovat.

 

Fotogalerie: 
Adresa: 
Městská část Praha-Dolní Chabry
Hrušovanské nám. 253/5
Praha 8 - Dolní Chabry
Česká republika
50° 8' 47.0796" N, 14° 26' 44.5812" E
CZ