Starostové pro okruh se sešli v Radonicích

Ve čtvrtek 22. listopadu 2018 proběhlo první povolební setkání zástupců Starostové pro okruh. Na společném jednání v Radonicích si potvrdili kontinuitu postojů členských obcí a městských částí. Po říjnových komunálních volbách proběhly změny starostů pouze v Horních Počernicích a Dolních Chabrech. Za Horní Počernice je novou starostkou Alena Štrobová, za Dolní Chabry pak naše starostka Barbora Floriánová. Setkání se zúčastnil také bývalý starosta Miroslav Malina, nyní předseda Komise pro Silniční okruh kolem Prahy.

Od posledního jednání proběhlo několik novinek, o nichž členové informovali. Středočeský kraj vydal 2. aktualizaci zásad územního rozvoje a Radonice si nechaly vyhotovit hlukovou studii, která prokázala překročení hygienických limitů. Na stávajícím okruhu v Horních Počernicích bylo naměřeno až 101 tisíc automobilů denně, což je několikanásobné překročení kapacity mostů, a podobné výsledky zaznamenala také měření v Satalicích. Změna v postoji k okruhu nastala v Horoměřicích, ke jde současná radnice proti variante SOKP v oficiální trase.

Zástupci si posléze nastínili další postupy v souvislosti s okruhem. Mezi prvními kroky v novém volebním období bude informativní schůzka s představiteli pražské magistrátní koalice a vymezení si vzájemných postojů s tím, že je nadále nutné požadovat nezávislé porovnání variant SOKP a vysvětlit jednotlivým koaličním subjektům stanoviska a argumenty Starostů pro okruh. Mluvčí uskupení byla za dosavadní Hanu Moravcovou zvolena starostka Alena Štrobová. Další setkání Starostů pro okruh se uskuteční v Dolních Chabrech. (tt)
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.