Radní schválili příspěvek na mysliveckou činnost

Myslivecký spolek Zdiby – Klecany obdrží rozhodnutím Rady MČ z minulého týdne dar ve výši 15 tisíc korun na podporu činnosti v katastrálním území Dolních Chaber. Účelem je především v zimních měsících přispět na krmivo pro volně žijící zvěř, čištění a dezinfekci krmelců nebo opravu mysliveckých zařízení, jako jsou zásypy, krmelce či slaniska. 

V průběhu příštího roku budou myslivci doplňovat pachové ohradníky u silnic přes honitby, které by měly odpuzovat zvěř a bránit tím jejímu střetu s projíždějícími vozidly. Díky HAGOPUR sadám na srnčí a černou zvěř i aplikačním válečkům se zvěř zase drží mimo intravilán městské části (např. dětská hřiště) a neudržované pozemky. Myslivci také pomáhají po dohodě s majiteli pozemků zakládat políčka a remízky jako ochranná zátiší pro drobnou a srnčí zvěř.

Hlavním zdrojem finančních prostředků místního mysliveckého spolku jsou příspěvky vlastních členů. Kromě péče o přírodu a myslivecké tradice organizují myslivci pro mládež také Procházky s myslivci, Ukázky loveckých dravců nebo přednášky o přírodě a životě v ní pro děti základních škol.
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.