Výsadba nových stromů i větší bezpečnost pro žáky, rozhodli radní

Původní školní budova, která během současné dostavby základní školy rovněž prochází rozsáhlou rekonstrukcí, se na základě rozhodnutí radních dočká také úpravy vstupů do tříd, pořízení domácích telefonů a klávesnic EZS v rámci zabezpečení a na toalety bude zabudováno nové sanitární zařízení v podobě zásobníků na toaletní papír, na mýdlo, nové vysoušeče rukou a další potřebné prvky. 

Aktuálním tématem je výsadba několika nových stromů a keřů. Vedení městské části schválilo nabídku výsadby deseti stromů, která bude financována z podpory Klimatický závazek. Praha si přijetím vlastního závazku dává za cíl snížit emise CO2 v hlavním městě o minimálně 45 % do roku 2030 (oproti roku 2010) a dosáhnout nulových emisí CO2 nejpozději do roku 2050. Městská část přispěje z vlastního rozpočtu na několik keřů. Osm stromů bude vysázeno již v příštím týdnu, další na jaře 2021.

Radní během posledních jednání rozhodli mimo jiné také o uzavření smlouvy s městskou částí Praha-Suchdol ve výši příspěvku 100 000 korun na vypracování aktualizace studie proveditelnosti regionální varianty Silničního okruhu kolem Prahy.

 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.