Úspěšná individuální akce Ukliďme Chabry

V loňském roce se kvůli vládním nařízením tradiční chaberský úklid nekonal. Letos na jaře se však po vzoru „nouzového masopustu“ naskytla příležitost, jak občany do oblíbené akce zapojit a dodržet přitom všechna opatření, především pak jejich bezpečí. Šestý ročník Ukliďme Chabry probíhal od 3. do 6. března 2021, lidé uklízeli samostatně, maximálně se členy domácnosti, a jak dokládají fotografie sesbíraného nepořádku, bylo přiložených rukou k dílu požehnaně.

V daném termínu probíhal na místním úřadě během dopoledne výdej úklidových a ochranných pomůcek (pytle, rukavice, roušky atd.). Nasbíraný odpad posléze občané složili na viditelné místo například k okraji silnice a oznámili, kde je již hotovo i s upřesněním lokality buď skrze aplikaci Mobilní Rozhlas, nebo na telefonním čísle pracovníkům péče o veřejný prostor či místostarostovi Janu Vokurkovi. Ti posléze zajistili odvoz odpadu a jeho likvidaci.

Několik obrázků z letošního březnového úklidu Dolních Chaber naleznete v naší fotogalerii.

Všem, kteří se do úklidové akce zapojili, patří velké poděkování. A to nejen za to, že vám není veřejný prostor lhostejný a pomáháte s jeho zvelebováním, ale také za to, že jste dodržovali všechna bezpečnostní opatření a mohla tak událost bez problémů proběhnout. Děkujeme!

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.