Spustila se registrace k očkování pro osoby starší 55 let

Od 28. dubna 2021 se po pěti dnech opět rozšířila možnost očkování proti covid-19, tentokrát na všechny osoby starší 55 let, (od 23. dubna to bylo nad 60 let). Jak se registrovat a rezervovat si termín? Připomínáme podrobný postup, který mimo jiné naleznete také na portálu Centrálního rezervačního systému.

Přihlášení k očkování probíhá ve dvou krocích.

Prvním krokem je registrace, na jejímž začátku vyplníte telefonní číslo. Dorazí vám SMS zpráva s ověřovacím kódem PIN1. Po vyplnění tohoto kódu zadáte údaje o sobě (jméno, trvalé bydliště, rodné číslo, číslo a název své zdravotní pojišťovny) a vyberete místo, kde se chcete nechat očkovat. Registrace k očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému: registrace.mzcr.cz (nebo: crs.mzcr.cz).

Druhým krokem je rezervace. Ve chvíli, kdy se na vámi vybraném očkovacím místě uvolní termín, obdržíte zvací SMS zprávu s kódem PIN2. Po zadání tohoto kódu provedete rezervaci termínu. Zvací SMS zpráva znamená, že očkovací místo má k dispozici volné dávky vakcíny. Rezervaci termínu očkování je po registraci možné provést na odkazu: rezervace.mzcr.cz. Rezervaci je nutné udělat do 72 hodin od obdržení PIN 2. Bez zvací SMS není rezervace možná.

V případě, že si nebudete vědět rady, můžete se obrátit také na infolinku 1221.

Infolinku máme zřízenou také přímo v Dolních Chabrech. Na čísle 702 192 330 je k dispozici každý všední den zaměstnankyně našeho Kulturního centra, která ochotně pomůže s registrací nebo si poznamená jména zájemců (převážně starších a nemohoucích) o očkování mobilním týmem přímo v Dolních Chabrech. Termín očkování je však v takovém případě závislý na dostatečném množství uvolněných vakcín, a čekání může proto trvat déle, než v případě rezervace přes Centrální rezervační systém či praktického lékaře.

Praktičtí lékaři již mají možnost ve svých ordinacích také očkovat, i oni jsou však závislí na dodávkách vakcín, které stále nejsou dostatečné. Situace se ale postupně zlepšuje a tento týden by měly do České republiky dorazit stovky tisíc vakcín od různých dodavatelů.

Veškeré informace k očkování a registraci k němu naleznete na portálu Centrálního rezervačního systému: crs.mzcr.cz.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.