Slovo starostky červen 2021

Milí Chaberáci,
s uzávěrkou červnového Zpravodaje se uzavírá také rok mého působení na chaberské radnici. Příjemný milník, který svádí k bilancování. Největším projektem tohoto volebního období je bezesporu rozšíření základní školy. Naskočila jsem do rozjetého vlaku, kdy byl celý projekt podfinancován a řízení stavby vázlo. Nyní se stavba blíží ke konci, máme dostatečné finanční krytí a škola se začíná ukazovat ve své nové podobě, kterou ladíme spolu s novými architekty. Další oblast, kterou se nám podařilo významně zlepšit, je péče o veřejnou zeleň. Sázíme nové stromy, v chaberských ulicích jsou vidět zaměstnanci péče o veřejný prostor, zapojujeme více i vás, Chaberáky, skrz aplikaci Mobilní rozhlas. Třetí téma posledního roku souvisí s pandemií covid-19. Nejprve jsme pomáhali seniorům s rozvozem potravinových balíčků, desinfekce a distribuovali jsme respirátory. Pro větší pohodlí našich občanů se mi podařilo zajistit očkování přímo v Chabrech skrze mobilní očkovací tým, naše infolinka pomáhala seniorům s registrací k očkování. Poslední významné téma je náš boj proti plánované výstavbě okruhu na hranici Dolních Chaber. Úspěšně jsme upozornili na systémovou podjatost magistrátu hlavního města Prahy ve věcech rozhodování o okruhu. Dále náš boj nevzdáváme. Před námi je spousta práce, mnoho jí je rozděláno a já jen pevně doufám, že se nám podaří dotáhnout do konce vše, co jsme si při skládání koalice před více než rokem předsevzali.
Poslední týdny se scházíme ke Strategickému plánu rozvoje Dolních Chaber. Těší mě, že jsme do odborných skupin zapojili i odborníky, kteří v Chabrech bydlí a všem Chaberákům děkuji za vyplnění našeho dotazníku, jenž je online na webu a byl přílohou v minulém Zpravodaji. S vaší pomocí budeme moci stanovit priority dalšího rozvoje městské části. Stejně tak užitečná bude pro naše rozhodování o veřejném prostoru Pocitová mapa, o které se v tomto čísle píše na dalších stránkách.
A nesmím zapomenout na naše děti. Jsem ráda, že se po měsících distančního vyučování všechny vrátí alespoň na pár týdnů zpět do školy. Věřím, že si to děti užijí, i přes povinné testování a dokončovací práce na škole.
Mějte se krásně a užívejte si postupný návrat k životu bez omezení!

Vaše KŠŠ
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.