Dětské hřiště v Klášterecké projde důkladnou modernizací

Na oválu v Klášterecké ulici se vedle fitparku nachází pingpongový stůl a věžový hrad se skluzavkou, které v průběhu času zastarávají a volají po obnově. Radní městské části proto na základě vypracovaného projektu od architektky Zimové rozhodli o modernizaci dětského hřiště, které doplní hned několik nových herních prvků.

Děti se budou moct těšit na oblíbené pružinové houpačky a členitější dvouvěžový hrad s prolézačkou a skluzavkou. Kolem všech herních prvků budou zřízeny nové dopadové plochy z gumových dlaždic, a to včetně místa kolem pingpongového stolu. Úpravou projdou i stávající lavičky a zpevněné plochy před nimi.

Pro zvýšení ochrany dětí bude celý areál nově oplocen s přístupem zajištěným dvěma brankami. Odborným regeneračním procesem projdou stávající travnaté plochy, v severní a jižní části budou vysázeny nové keře a jeden ze stromů bude přesazen do nové polohy v zatravněné oblasti.

Pro projekt, který bude financován z příspěvku investora bytového domu Villa pod Menhirem, obdrženým na základě zásad pro finanční kompenzace developerů vůči městské části, nyní radnice vypsala výzvu k předložení cenových nabídek. Při včasném uzavření smlouvy by práce na novém hřišti mohly začít už v druhé polovině letních prázdnin.

Hřiště v Klášterecké – stávající stav
Návrh hřiště od architektky Zimové

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.