Slovo starostky únor 2022

Milí Chaberáci,
předně bych vám moc ráda poděkovala za míru solidarity, kterou projevujete. Díky vám se získaly finanční prostředky pro Ligu proti rakovině, na válečné veterány a vojáky, pro pečující o lidi s mentálním postižením, Tříkrálovou sbírku a na opravu obrazu z chaberského kostela. Přispěli jste – a do května stále ještě můžete – do sbírky na pomoc rodině, která byla loni násilně napadena, a pomáháte a přispěli jste paní družinářce, když se ocitla v nelehké životní situaci vinou exekuce. Je mi ctí být správcem takového rajónu!
Co se týká dalšího vývoje v projektu Nové Chabry. Městská část se loni odvolala do územního rozhodnutí. V současné se připravují podmínky dohody, za kterých je městská část ochotna vzít odvolání zpět. Některé již byly veřejně prezentovány koaličními partnery, jiné vycházejí z několikaměsíčních schůzek mezi městskou částí a developerem. Teď je na nás, abychom z toho učinili závěr, který bude dlouhodobě nejvýhodnější pro občany Dolních Chaber, ne pouze pro dva hlavní developery vlastnící území za školou.
V lednu jsem k nám svolala setkání Starostů pro okruh. Dohodli jsme se na dalším společném postupu a spolu se starosty Suchdola a Radonic jsme se sešli s novým ministrem dopravy. Setkala jsem se též se senátorem za Prahu 8 Lukášem Wagenknechtem. Cílem těchto setkání je prosazení rozumné varianty okruhu.
Vzhledem k dlouhodobému problému s tříděným odpadem a častému nepořádku na stanovištích jsem iniciovala změnu v četnosti svozu. Plast a papír je navýšen na svoz čtyřikrát týdně. V Nových Chabrech vzniknou dvě nová stanoviště. Zároveň žádáme o výměnu některých nádob. Věřím, že tato změna významně zlepší současnou situaci.
Přeji krásný únor a budu se těšit na setkání třeba na masopustním reji.

Vaše KŠŠ

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.