Slovo starostky, květen 2022

Milí Chaberáci,

k dnešnímu dni je u nás registrováno něco kolem 160 občanů z Ukrajiny, převážně dětí a žen, kteří prchají ze svých domovů před válkou. Většině z nich jste poskytli nezištně ubytování ve svých soukromých bytech či domech, aniž byste tušili, na jak dlouho pomoc nabízíte. Za to vám patří obrovský dík. Stále nabízíte pomoc i prostřednictvím městské části na speciálně zřízenou e-mailovou adresu, díky které pomoc koordinujeme. Ve spolupráci se základní školou poskytujeme obědy pro děti v sokolské adaptační skupině a hned po Velikonocích jsme začali na úřadě s výukou češtiny pro dospělé Ukrajince z Dolních Chaber. V květnu plánujeme i ukrajinský večer s národním jídlem. Doufám, že se na něm potkám i s těmi z vás, kteří pomoc poskytujete.

Avšak nežijeme v Chabrech jen Ukrajinou. Velký dík patří všem, kteří se i za nepříznivého počasí zúčastnili dubnové akce Ukliďme Chabry. Péče o zeleň a úklid veřejného prostoru je jednou z našich priorit. 

Prvního května již tradičně postavíme před úřadem májku, kterou následně sundáme během dětského dne 1. června, jenž proběhne s rozsáhlým doprovodným programem. Květen bude bohatý i na venkovní kulturní akce pořádané spolkem OSOP, Pergolou nebo Mezigenerační akademií. 

V květnu to budou dva roky, co jsem se stala starostkou. Nebylo to zrovna klidné období, z dostavby školy a přes pandemii covidu jsme přešli rovnou do pomoci ukrajinským uprchlíkům, a jak říká má drahá matka: „Tobě už chybí akorát zemětřesení.“ Ale o tom zase někdy příště.

Krásný květen přeji.

Vaše KŠŠ

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.