Pozvánka na veřejnou besedu k Pražskému okruhu

Dovolujeme si vás pozvat na veřejnou besedu na téma Pražský okruh v kontextu 21. století.

Setkání se uskuteční ve Velkém sále v budově úřadu městské části Praha-Dolní Chabry úřad MČ Dolní Chabry v úterý 7. června 2022 od 18:00 hodin.
Pražská aglomerace čelí velkým výzvám v oblasti dopravy. Někteří politici a novináři stále opakují mantru, že klíčovým řešením je dostavba Pražského okruhu podle desítky let starých plánů.  Pomůže skutečně dálniční stavba skrz rezidenční, rekreační a přírodní lokality na území Prahy vyřešit dopravní problémy hlavního města? Jaké dopady by měla její realizace  na dopravní situaci, životní prostředí a zdraví obyvatel v Dolních Chabrech a dalších dotčených lokalitách? Jaké jsou zkušenosti z oblastí, kde je již dálnice v provozu? Existují efektivní alternativy, které reflektují aktuální kontext s ohledem na potřebu zajistit zajistit udržitelný rozvoj, snižovat emise skleníkových plynů a omezovat závislost na fosilních palivech v souvislosti s ruskou agresí na Ukrajině? Tato a další související témata budeme diskutovat na besedě s občany v Dolních Chabrech.

Mezi pozvanými hosty jsou:

  • Ing. Josef Tomeš, dopravní odborník, bývalý poradce ministra dopravy a  manažer ŘSD,
  • Ing. Gabriela Lněničková, projektová manažerka v oblasti udržitelné dopravy z Platformy za kvalitní dopravní infrastrukturu www.rozumnadoprava.cz,
  • Ing. Renáta Voláková, expertka na hluk z dopravy a zastupitelka města Jesenice,
  • MUDr. Michal Šotola, primář I. kliniky TRN VFN a 1. LF UK Praha.

Debatu bude možné sledovat také online prostřednictvím stránek městské části na Facebooku.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.