10 000 kroků: Dolní Chabry zvítězily v Mníšecké výzvě

O tom, že to v Chabrech skvěle šlape, nemůže být pochyb. V dubnové výzvě 10 000 kroků naše městská část zvítězila v kategorii Mníšecká výzva (obce od 2,5 do 10 tisíc obyvatel) a přidala tak pomyslně třetí medaili z posledních třech krokových zápolení. Celorepublikově pak Chabry skončily mezi 73 zapojenými obcemi a městy třetí.

Na první pozici domácích účastníků se ani posedmé nic nemění. S přehledem opět zvítězil Josef Doležal, který získal 850 bodů za 691 zdolaných km. V porovnání všech více než 18 tisíc účastníků skončil na úctyhodném 108. místě. Druhý mezi muži se umístil Pavel Matoušek s 603 body za 620 km a třetí byl Tomáš Nachtmann (588 bodů, 497 km).

Mezi ženami stejně jako na podzim dominovala Zuzana Žežulková, která získala 659 bodů za 654 zdolaných kilometrů. Celkově byla druhá v Chabrech a celorepublikově její výkon stačil na 282. místo. Druhá skončila Marcela Kordovská (535 bodů, 557 km) a třetí dokráčela Klára Š. (489 bodů. 551 km).

Také souboj týmů byl napínavý. Z šesti chaberských skupin zvítězili účastníci „Vstaň a choď – nordic walking“, kteří společně nasbírali 3 699 bodů za 3 628 zdolaných kilometrů a celorepublikově si vyšlápli na 92. pozici v týmovém srovnání.  

I letos platí, že první tři muže, první tři ženy a nejlepší tým v Dolních Chabrech ocení městská část diplomem a drobným dárkem. K předání budou soutěžící vyzváni e-mailem v následujících dnech.

V Dolních Chabrech se letos na jaře zapojilo rekordních 69 aktivních chodců a běžců, kteří své zaznamenané kroky proměňovali dle pravidel soutěže na body, a zájem o třicetidenní výzvu motivující ke zdravému pohybu tak stále roste. Znát to bylo i na velmi vyrovnaných výsledcích letošní jarní výzvy a nových tvářích, které se prodraly a přední příčky. Na další krokovou výzvu se můžete těšit zase na podzim. Podaří se vám pro Dolní Chabry vyšlapat dostatek bodů k obhajobě prvního místa?

Kompletní výsledky z Dolních Chaber na https://portal.desettisickroku.cz/jednotlivci?district_id=233" style="color:#0563c1; text-decoration:underline">webu 10 000 kroků, detailní chaberské statistiky pod https://portal.desettisickroku.cz/statistika/233" style="color:#0563c1; text-decoration:underline">profilem městské části.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.