Slovo starostky červen 2024

Milí Chaberáci,
poslední týdny jsou nabité událostmi a akcemi, že je těžké vybírat, za čím se ohlédnout dříve. Velkou radost mi udělalo vítězství naší městské části v Dubnové výzvě 10 000 kroků v kategorii obcí a měst do deseti tisíc obyvatel a celkově třetí místo ze všech měst a obcí. Výzvu od výzvy se zapojuje čím dál víc Chaberáků. Cílem výzvy je podpora zdravé mobility a jsem hrdá, že se Dolní Chabry na pomyslné krokové mapě neztratí a díky vám dokonce získaly nejvyšší ocenění.
V průběhu měsíce května jsme velmi rychle dostali zelenou pro výstavbu nové kuchyně v mateřské školce Beranov. Zároveň nám na ni magistrát schválil investiční dotaci ve výši 3 miliony. Celá akce musí proběhnout v čase letních prázdnin, aby nerušila běžný provoz školky. Pokud se podaří vysoutěžit dodavatele ještě do léta, mohli bychom začít už letos.
Do prvních tříd letos nastoupí 96 prvňáčků a budeme navyšovat kapacitu žáků a strávníků ZŠ z 550 na 600.
Zkraje června nás čekají akce, na které se také těším, a jež jsou v jednom případě spojeny také s argentinským tangem, které si můžete na place vyzkoušet, což bude stát určitě za to. Úplně nejblíže se ale uvidíme už 1. června v centru Chaber na tradičním Bourání májky a Dni dětí. Hned 8. června dělá první větší veřejnou akci Zrzavej ranč, kde dokonce budu mít tu čest pokřtít jejich hříbě. Určitě si ji nenechte ujít. A pozor, začínáme připravovat zářijové Zažít Chabry jinak! Jak píši, děje se toho stále hodně, ale o tom a dalším víc už uvnitř tohoto čísla.
Sepsala jsem článek k dani z nemovitosti na straně 4 a doufám, že pomůže k jejímu lepšímu pochopení.
Krásný červen.                                    

KŠŠ

 

 

 

             Slovo starosty             

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.