Myslíme na budoucnost, recyklujeme

O odpovědném přístupu k přírodě kolem nás, ochraně planety Země i o nevytváření zbytečných odpadů už každý z nás slyšel. Média i sociální sítě nás zahlcují informacemi, fotkami a videi ukazujícími škody, které člověk nerozumným chováním přírodě způsobuje.

Ekologie a recyklace nejsou ale jen módní pojmy, jsou nedílnou součástí uvědomělého způsobu života. Třídění odpadů je pro lidi, kteří myslí na budoucnost planety i svých dětí, již zcela přirozenou součástí života.

A nejedná se jen o papír, sklo a plasty, které odnášíme do barevných kontejnerů. Vytřídit můžete například i textil, kovy a v neposlední řadě také elektrozařízení.

Vysloužilá elektrozařízení patří na místo zpětného odběru, jen tak se mohou dostat k ekologické recyklaci. Za loňský rok domácnosti a firmy odevzdaly prostřednictvím sběrné sítě EKOLAMP k recyklaci 602 tun světelných zdrojů. To představuje zhruba 4,7 milionu různých typů zářivek, výbojek a žárovek.

EKOLAMP sebral loni elektroodpad o váze 825 slonů afrických

Kromě světelných zdrojů firma loni sebrala také 4 350 tun malých a velkých elektrozařízení. Celkem tedy loni EKOLAMP předal k recyklaci 4 952 tun elektroodpadu. To odpovídá váze zhruba 825 slonů afrických. Díky ekologickému zpracování se podařilo opětovně využít kolem 90 % materiálů.

Na Praze 8 můžete vysloužilá elektrozařízení odevzdat ve sběrném dvoře v Ďáblicích na adrese Ďáblická 791/89 ve všední dny od 8:30 do 17:00 v zimě, do 18:00 hodin v létě), v sobotu celoročně od 8:30 do 15:00 hodin, nebo v obchodě s elektrospotřebiči při nákupu nových. Světelné zdroje pak můžete zanést také do malé sběrné nádoby, která je umístěna v přízemí budovy úřadu městské části pod schody.

Jakýkoli nefunkční světelný zdroj či jiné elektrozařízení je možné odevzdat k recyklaci prostřednictvím sítě sběrných míst, která společnost EKOLAMP po celé České republice zřídila. Sběrná místa jsou vybavena vhodnými sběrnými nádobami, ve kterých jsou elektrozařízení bezpečně uložena do doby jejich přepravy k recyklaci. Více informací získáte na stránkách www.ekolamp.cz.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.